BEDRIJVEN ZIJN VEEL TIJD KWIJT AAN DATA LEKKEN.

HOGE KOSTEN DOOR DATA LEKKEN.

Organisaties zijn steeds meer geld kwijt aan datalekken. Deze kosten zitten in verschillende aspecten. Denk hierbij aan imago schade, verwerkingstijd van meldingen en de bewustwording van medewerkers.

Image schade kan enorme consequenties hebben en er zijn voorbeelden van bedrijven die een dergelijk geval nooit meer te boven zijn gekomen. Het is dus beter om te voorkomen dan te genezen. Het is daarom van belang voldoende energie te steken in de bewustwording van medewerkers en het implementeren van preventieve maatregelen.

Mocht er onverhoopt toch een datalek plaatsvinden, zorg er dan voor dat je interne processen zodanig op orde zijn dat verwerking van meldingen snel en soepel verloopt.

DE UITDAGING IS OM ECHTE DATALEKKEN TE ONDERSCHEIDEN VAN FOUTJES DIE MAKKELIJK TE HERSTELLEN ZIJN.

Het melden van een datalek is natuurlijk niet prettig, maar als er daadwerkelijk data gelekt is, wil je dat dit zo snel mogelijk wordt gemeld bij de verantwoordelijke instanties. Zorg ervoor dat je de procedures helder hebt en probeer zoveel mogelijk te automatiseren. De melding is al gedaan, dus het document dat je moet aanleveren, kan wellicht automatisch worden gegenereerd?

Tijdens de opvolging van datalekken is het van belang dat je de tijdslijnen in de gaten houdt en je vanuit je beheersysteem direct waarschuwingen krijgt indien termijnen dreigen te verlopen.

OVER PERGAPEDIA

Pergapedia is een software platform voor het automatiseren van administratieve processen. Het platform biedt een scala aan functionaliteiten om het leven van servicevragers en serviceverleners te vereenvoudigen.

Lees onder het kopje features welke mogelijkheden het platform te bieden heeft om ook uw bedrijfsprocessen beter te laten functioneren.

Pergapedia is een product van SMT-X BV.

nl_BENederlands